Discurs Președinte

În calitate de Președinte al Universităţii Tomis din Constanţa vreau să împărtăşesc câteva gânduri tuturor celor care accesează site-ul universităţii noastre.

Am să încep prin a sublinia că înfiinţarea unei noi universităţi în anul de graţie 2007, când exigenţele calităţii învăţământului sunt foarte mari, în concordanţă cu standardele Uniunii Europene a fost pentru mine ca fondator realizarea unui mare vis al vieţii mele.

Port trei generaţii de dascăli în spate şi învăţământul îl simt, îl trăiesc intens, aici este lumea mea, aici mă regăsesc pe mine şi opera mea.

Sunt conştient că drumul spre afirmare al Universităţii noastre, care este profilată pe studii de administraţie şi afaceri este lung şi anevoios.

Învăţământul de afaceri în ţara noastră nu are tradiţie precum în ţările dezvoltate din Uniunea Europeană unde o specializare precum Administrarea Afacerilor/Business Administration, care funcţionează la Universitatea noastră este foarte populară.

Prin grija Fundaţiei Gaudeamus care patronează Universitatea noastră, avem condiţii excelente pentru desfăşurarea unui învăţământ de calitate: aulă, săli de curs, de seminar, laboratoare multimedia, bibliotecă, sală de lectură.

Am însă credinţa că într-un viitor apropiat din ce în ce mai mulţi tineri români vor opta pentru studii economice în domeniul conducerii afacerilor. De menţionat cadrele didactice, specialişti de marcă, titularizate în învăţământul superior care împreună alcătuim o echipă care acţionează pentru realizarea ţelurilor acestei Universităţi.

Ştiu că nu este uşor, că dezvoltarea în continuare a Universităţii “Tomis” din Constanţa depinde de modul în care reuşesc să asigure un învăţământ de calitate la standarde europene, dar cred că prin cultivarea unui spirit de lucru, dăruire şi înţelegere vom reuşi să îndeplinim misiunea şi idealul acestei universităţi. Ţin foarte mult la această operă a mea care este Universitatea “Tomis” din Constanţa şi mă sprijin mult atât pe cadrele didactice şi pe studenţi şi avem datoria ca împreună să continuăm eforturile pentru ca această instituţie tânără şi modernă cu nume ce vine din istoria oraşului nostru Constanţa (de la Cetatea Tomis) să devină una de renume, mai frumoasă, mai performantă, la nivelul standardelor învăţământului din Uniunea Europeană.

Prof.univ.dr. Paul Bocănete